Хибридният спорт

Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

Доброволци се включиха в проект на лясковска детска градина

Лясковската детска градина „Радост” успешно осъществи втори проект по платформа АГОРА. Миналата година Сдружение „ Училищно настоятелство при детска градина „Радост”-Лясковец”, реализира проект „Да градим с мисъл и творим с чувство”, разработен в рамките на проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна”, финансиран от фондация „Америка за България”, платформа АГОРА и Община Лясковец.

През 2019 година, при второто издание на проект, училищното настоятелство внесе проектно предложение „Да опазим децата на улицата”, разработено с участници от местната общност, екипа на ДГ „Радост“ и родителите и достойно го защити и реализира в рамките на два месеца. Координатор на проекта бе Габриела Иванова – директор на ДГ „Радост”, а изпълнението стана с помощта на 23-ма доброволци – учители, родители и жители от квартала на детската градина. Целта на проекта бе насърчаване участието на активната родителска общност при решаване на проблеми, свързани с възпитание на транспортна култура и формиране на умения и начин на поведение за опазване здравето и живота на децата като участници в движението по пътищата. Със закупуването на мобилната площадка по Безопасност на движението по пътищата се активизира участието с доброволен труд на родители, учители и граждани при оборудването й. Родителите с доброволен труд и лични средства подготвиха площадката с два мобилни светофара и комплект пътни знаци, 6 броя детски велосипеди, чрез които нагледно се извърши обучението. Направена бе и среща със служител от пътна полиция и беседа за практическо проиграване правилата за движение. Децата от детската градина участваха като пешеходци или велосипедисти в пътното движение и приложиха на практика правилата за безопасно придвижване. Чрез включването на целевите групи – децата от другите детски градини на територията на нашия град, се подобри диалога на сдружение „Училищно настоятелство при детска градина „Радост”, Лясковец” с неправителствения сектор.

С реализирането на проект „Да опазим децата на улицата” се повиши гражданското участие при вземане на решения, касаещи организирането и провеждането на дейности в детската градина, което донесе бъдещи ползи в посока подобряване качеството на живот на децата. Придобитото оборудване по проекта е в полза на децата за подготовката им и получаването на

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.