Доналд Тръмп: Твърде рано е да се правят заключения за това кой е поръчал убийството на Джамал Хашоги

Сведенията, с които разполага американското разузнаване, свидетелстват, че изчезналият саудитски журналист Джамал Хашоги не е сред живите, твърди в интервю за „Ню Йорк Таймс“ Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

Главата на Белия дом отбелязва обаче, че все още е „твърде рано“ да се правят заключения за това кой е поръчал убийството му. „Лошо, много лошо, а последиците трябва да са сериозни“, изтъква той.

„Ние работим с разузнаванията на редица страни“, добавя американският президент.

Тръмп „е изразил доверие в данните от редица разузнавателни източници, които навеждат на мисълта, че в убийството на Хашоги роля имат и представители от най-високите етажи на властта в Саудитска Арабия“, посочва ТАСС.

Президентът на САЩ обаче подчертава и важността на връзките, които съществуват между Вашингтон и Рияд. "Те бяха много добри съюзници, купуваха в огромни количества разни неща и инвестираха в нашата страна, а аз ценя това“, отбелязва той в интервюто за „Ню Йорк Таймс“.

Междувременно стана ясно, че турската полиция е претърсила гора край Истанбул и околностите на град на брега на Мраморно море. Според турски официални източници са търсени тленни останки на саудитския журналист Джамал Хашоги.

Засега Саудитска Арабия отхвърля обвиненията на турски представители, че Хашоги е убит в консулството и тялото му е изнесено навън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка