Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Дончев подписал празен чек на Боршош

“Вицепремиерът Томислав Дончев е подписал празен чек на Мирослав Боршош след отпадането на ограничението от 50 000 лева, над които той е трябвало да иска разрешение за харченето на по-големи суми”. Това заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев по време на дебатите по доклада на временната комисия за НДК.

Съпартиецът му Румен Гечев обяви, че на 9 септември 2016 г. вицепремиерът Томислав Дончев е дал финансова свобода на Мирослав Боршош с една-единствена промяна в устава на НДК, който не бил променян от 2011 г.. Гечев каза, че Дончев на практика е уволнил Съвета на директорите, а самият той не е можел да контролира харченето на пари.

Гечев изчисли, че общите загуби на НДК по време на управлението на Мирослав Боршош е общо 30,5 милиона лева.

“Каква е тази божествена сила над още по-божествения премиер, която е успяла да накара Бойко Борисов първо да разреши на Лиляна Павлова да уволни Боршош, а после да го възстанови на поста”, попита Гечев.
“Известно е, че в НДК няма пари, неизвестно е къде са парите. Известно е, че върху Боршош има чадър, неизвестно е на какво се дължи великанското търпение на вашия премиер и искрено се надявам, че ако не става въпрос на зависимости, мерките ще ги видим в най-скоро време”, обърна се към ГЕРБ Велислава Кръстева.

Диана Йорданова от ГЕРБ припомни, че не друг а служебният вицепремиер от БСП Деница Златева е освободила Боршош от финансова отговорност, подписала е без да има право финансовия отчет на НДК за 2016 г. и е вдигнала харчовете с 4 млн. лв.

След два часа бурни дебати депутатите приеха доклада на временната комисия и отказаха на БСП да бъде удължен срокът є на действие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Крадците на парцала Борисов в действие. Крадат много, за това цацаратурата ги пази и дто на парцала Борисов също пази макя му цаца лоясала.

  2. Така ли, г-н Велемир:
    Диана Йорданова от ГЕРБ припомни, че не друг а служебният вицепремиер от БСП Деница Златева е освободила Боршош от финансова отговорност, подписала е без да има право финансовия отчет на НДК за 2016 г. и е вдигнала харчовете с 4 млн. лв.

Отговорете