Шуменски деца с електронна книга за лекарите

Свлачище от скална маса блокира пътя Кричим-Девин

Борис Джонсън е получил кислород, но не е бил интубиран

15-годишна опита да се самоубие, лекари спасиха живота й

Пожар избухна в апартамент в Русе

Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

Дончев подписал празен чек на Боршош

“Вицепремиерът Томислав Дончев е подписал празен чек на Мирослав Боршош след отпадането на ограничението от 50 000 лева, над които той е трябвало да иска разрешение за харченето на по-големи суми”. Това заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев по време на дебатите по доклада на временната комисия за НДК.

Съпартиецът му Румен Гечев обяви, че на 9 септември 2016 г. вицепремиерът Томислав Дончев е дал финансова свобода на Мирослав Боршош с една-единствена промяна в устава на НДК, който не бил променян от 2011 г.. Гечев каза, че Дончев на практика е уволнил Съвета на директорите, а самият той не е можел да контролира харченето на пари.

Гечев изчисли, че общите загуби на НДК по време на управлението на Мирослав Боршош е общо 30,5 милиона лева.

“Каква е тази божествена сила над още по-божествения премиер, която е успяла да накара Бойко Борисов първо да разреши на Лиляна Павлова да уволни Боршош, а после да го възстанови на поста”, попита Гечев.
“Известно е, че в НДК няма пари, неизвестно е къде са парите. Известно е, че върху Боршош има чадър, неизвестно е на какво се дължи великанското търпение на вашия премиер и искрено се надявам, че ако не става въпрос на зависимости, мерките ще ги видим в най-скоро време”, обърна се към ГЕРБ Велислава Кръстева.

Диана Йорданова от ГЕРБ припомни, че не друг а служебният вицепремиер от БСП Деница Златева е освободила Боршош от финансова отговорност, подписала е без да има право финансовия отчет на НДК за 2016 г. и е вдигнала харчовете с 4 млн. лв.

След два часа бурни дебати депутатите приеха доклада на временната комисия и отказаха на БСП да бъде удължен срокът є на действие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Крадците на парцала Борисов в действие. Крадат много, за това цацаратурата ги пази и дто на парцала Борисов също пази макя му цаца лоясала.

  2. Така ли, г-н Велемир:
    Диана Йорданова от ГЕРБ припомни, че не друг а служебният вицепремиер от БСП Деница Златева е освободила Боршош от финансова отговорност, подписала е без да има право финансовия отчет на НДК за 2016 г. и е вдигнала харчовете с 4 млн. лв.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.