Дончо Барбалов за ремонта на "Графа": Когато имаме недобре свършена работа, трябва да има отговорни

Снимки: Пламен Стоименов

Ще направим проверки и на останалите настилки в зоната, каза зам.-кметът на София

„Това, което ние искаме и това, което всички граждани и гости на София искат, е една добре свършена работа и един добре изпълнен проект, който да ни радва години напред. Вчера кметът констатира сериозни недостатъци в пътната настилка и съответно беше наложена санкция на изпълнителя”. Това заяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов по Нова ТВ във връзка с наложените от кмета на София Йорданка Фандъкова санкции на изпълнителя за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в размер на 279 000 лв.

Причината е надигания на настилката на няколко места в зоната на релсовия път, които служители на общината констатираха през уикенда. Според тях това е станало заради температурно разширение около напречните отводнители.

Според Барбалов не са виновни напречните отводнители. „Виновни са тези, които са ги поставили не както трябва. Елементарно е да се съобрази, че когато дойдат топлите дни ще има повишение на температурите и трябва да има фуги, които да обират разширението на материалите от температурните разлики”, посочи още той.

„В крайна сметка, когато имаме недобре свършена работа трябва да има отговорни за това и да се понесат санкции. Вчера организирах среща с проектантите на релсовия път и с тези на общата част на зоната. Днес ще има среща и с пътни инженери. Целта е да се намери решение”, обясни Барбалов.

„Изпълнителят е поел ангажимент три пъти на ден да правят обход и да търсят дефекти. Нашата цел не е да откриваме дефекти, а да няма такива. Ще направим проверки и на останалите настилки в зоната, за да сме сигурни че работата в крайна сметка е добре свършена”, посочи Дончо Барбалов.

Столичната община ще обжалва наложените санкции.

Коментари

Задължително поле