Доц. Ангел Кунчев: Където е възможно, фирмите да продължат да работят дистанционно

Имаме готовност, ако ситуацията се промени, да върнем мерките срещу коронавирус. Tова заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по БНТ. Според него е нормално да има отделни огнища, които ще припламват. Притеснението му повече е свързано със завишаването на заболеваемостта в Македония и Турция.

За да сме наясно какво се случва, според доц. Кунчев, не трябва да пада рязко числото на изследваните хора. Не бива да падаме под 1500 изследвания дневно, защото това ни показва какво се случва.

Той подчерта, че носенето на маски е важно, когато контактуваме отблизо с хора. Най-важното е да носи маска, който има признаци.

Според него, фирмите са осъзнали, че е ефективна мярка да работят от дома си. Доц. Кунчев препоръча там, където е възможно фирмите да продължат да работят дистанционно.

Донякъде съм изненадан, че системата толкова бързо успя да реагира. Този стрес тест показа на кое може да се разчита и на кое не. Надявам се правителството и здравното министерство да използват всички изводи, за да преценят къде да инвестират.

Според Кунчев това, което е сработило, е била бързата реакция на всички в България.

Коментари

Задължително поле