Дъщерята на Цветан Василев с мярка за неотклонение в Сърбия

Радосвета Василева, дъщерята на Цветан Василев, е с мярка за неотклонение в Сърбия, но не е в ареста. Това съобщи самата тя в новосъздадения си блог. Там Радосвета Василева разказва, че сръбските власти са й обяснили, че за нея е издадена червена бюлетина на Интерпол, предаде БНР.

Василева се издирва от началото на месеца с европейска заповед за арест по обвинение за пране на пари. В блога си Радосвета Василева разказва още, че е посетила родителите си в Белград за рождения ден на баща си на 12 август. Според местната процедура посетила полицията, за да се регистрира и там разбрала, че е издирвана и трябва да бъде задържана.

След като сръбските власти получили потвърждение от София, че тя е търсеният човек, съдът постановил тя да не бъде задържана, но да остане в сръбската столица. Там са и родителите й, които са в процедура по екстрадиция по искане на българската прокуратура.

Дъщерята на собственика на фалиралата КТБ разказва, че същото се е случило и с майка й, когато пред 2016-а година посетила съпруга си и също се оказала със задочно обвинение за пране на пари и издирвана от Интерпол.

Проблемите на семейството си Радосвета Василева обяснява с баща си "да прехвърли активите на КТБ на мафията", а като инициатор на атаката срещу Цветан Василев сочи депутата Делян Пеевски, който действал в тясно сътрудничество с прокуратурата.

В публикацията си Василева обявява, че семейството й е завело дела в Европейския съд по правата на човека, а обяснението й защо и тя е станала интересна за българските власти е задвижената процедура по американския закон "Магнитски“.

Коментари

Задължително поле