Дъщерята на Шумахер с конно шоу в негова чест

Почти всеки любител на автомобилните спортове знае или поне е чувал за Мик Шумахер, син на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер. Момчето стана известно след победите си във Формула 3, преминаването си във Формула 2 и последвал договор с академията на „Ферари“, както и първи тестове със Скудерията.

Но седемкратният световен шампион има и дъщеря Джина-Мария, която рядко влиза в полезрението на феновете на моторните спортове, тъй като няма нищо общо с тях. Това обаче не й попречи да стане топсъстезател в друга сфера. Тя два пъти печели световното първенство по каубойска езда, а миналата година стана и №1 в Европа.

Преди дни Джина-Мария прикова вниманието на зрителите с облеклото си, с което излезе на състезание в Италия. Тя бе сложила шлем на баща си и костюм на „Ферари“ от началото на 2000 година, а конят бе с ливрея в цветовете на „скудерията“ и надпис: „конска сила“. Първо, момичето направи редица финтове с коня, след това няколко пъти обиколи арената, а после се отби до импровизиран пит-стоп към механиците, които също бяха облечени в костюми на „Ферари“.

А за финал, както подобава на успешна гонка, всичко приключи с обливане с шампанско!

„Трябваше да представям семейството си в Италия, затова не можех да не избера темата „Ферари“ - казва тя пред авторитетното издание „Гадзета дело спорт“. - Та това е легенда. Истината е, че ми отне страшни много време и усилия.“

А на съдиите нищо друго не им оставаше освен да дадат победата в задължителната програма на Джина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена