„Дюнкерк“ е колосално военно зрелище Новият филм на Кристофър Нолан ще бъде един от хитовете на годината

Премиерната военна драма “Дюнкерк” със сигурност ще се превърне в един от филмите събития на годината. Критиците обожават новия филм на Кристофър Нолан и го възнаградиха с някои от най-блестящите отзиви и рецензии за цялата 2017-а досега. Публиката също е настроена положително и прогнозите са, че епосът ще стане монументален зрителски хит.

Нолан е режисьор на някои от най-успешните филми за последните 20 години – “Престиж”, “Мементо”, “Батман в началото”, “Черният рицар”, “Генезис”, “Интерстелар”.

Ето и сюжета: “Битката за Дюнкерк се развива през лятото на 1940 г. и продължава от края на май до началото на юни. Съюзническите сили (предимно британски, френски, полски и белгийски войски) губят и са притиснати от немската военна машина. Останали без други възможности, Съюзниците организират едно от най-мащабните отстъпления, което военната история познава. Стотици хиляди войници бягат от плажовете на Дюнкерк в открити широки кораби. Разглеждано в ретроспекция, това може да не е най-славното решение, но избирайки да живеят, за да се бият друг ден, Съюзниците се спасяват от пълен погром.”

Режисьор и сценарист на “Дюнкерк” (”Dunkirk”) е Кристофър Нолан, а в ролите ще видим Том Харди, Марк Райлънс, Кенет Брана, Килиън Мърфи, Фьон Уайтхед, Анерин Бернар, Джеймс Дарси, Джак Лоудън, Бари Кеган, Том Глин-Карни, Хари Стайлс и Миранда Нолан.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.