Дянков оказвал натиск върху Мавродиев за ускоряване на процеса по приватизация на EVN

Трайчо Трайков

Бившият финансов министър Симеон Дянков e оказвал натиск върху бившия шеф на комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев за ускоряване на процеса по приватизация на EVN. Това заяви експерт от комисията пред съда, предава Канал 3. По думите му самият Мавродиев му е споделял, че многократно Дянков му е звънял и настоявал документацията по сделката да се предвижи в кратки срокове.

При една от срещите в КФН от инвестиционния посредник Булброкърс са искали книжата да бъдат приети, въпреки че са били некоректно попълнени, посочи шефът на дирекцията по надзорна дейност към КФН по онова време Валентин Ганевски. Липсвала е конкретна цена и методът за провеждане на сделката. В съдебната зала стана ясно още, че дружеството Булброкърс е санкционирано с 3 акта за административни нарушения през 2012 година. Това е станало след проверка на експерти от КФН.

На влизане в съда бизнесменът Иво Прокопиев отказа да коментира новото обвинение срещу него за препродажбата на Каолин. Бившият енергиен министър Трайчо Трайков пък се появи с гипсирана ръка.

Коментари

Задължително поле