Д-р Асен Меджидиев: Борим се със заразата по-добре от Италия

Д-р Асен Меджидиев, председател на столичната колегия на Българския лекарски съюз заяви пред БТВ, че благодарение на мерките, взети от Националния щаб, ние се борим със заразата по-добре от Италия. "Имаме и по-подготвени медици, които са 24 часа на разположение, имаме по-добър интернет. Имаме денонощни магазини, в Италия няма откъде един хляб да си купиш в събота", допълни той. Д-р Меджидиев обясни, че 14 от 15-те членове на БЛС са подкрепили по-строгите мерки, предложени от него. Медикът уточни, че в момента лекарите на първа линия са оборудвани с предпазни средства, но със сигурност ще има недостиг.

Настоявам мерките за борба с COVID-19 да се затегнат, защото лекарите не сме вездесъщи, категоричен бе д-р Меджидиев. По думите му превенцията е изключително важна, защото лечението на заразата е много трудно.

"Нашето общество в момента се нуждае от герои, лекарите и съвестните, граждани, които спазват тези ограничения, са тези герои. Убеден съм, че ще победим, защото всеки медик е оптимист по природа и се борим до последната секунда", допълни д-р Меджидиев. Той даде пример със своя колежка, която общопрактикуващ лекар, има родители с хронични заболявания, но ежедневно е на първа линия.

Коментари

Задължително поле