Д-р Емилова ми показа верния път към здравето

За Пенка Методиева посещението в медицинския център било животоспасяващо

34-1

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 4500 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Случайността е точен сбор от неслучайни събития, казва често д-р Емилова. Потвърждава го случаят на Пенка Методиева от София, която дошла в медицинския център като придружител на дъщеря си, без да го е планирала. Приятелите на младата жена имали някаква пречка и за да не я остави сама в мисията за сваляне на килограми, Пенка се озовала при д-р Емилова. Лекарката й препоръчала да си направи предлаганите в медицинския център лабораторни и инструментални изследвания.

Жената от години имала заболяване на десния бъбрек. Кризите с мъчителни болки били дежурни всеки месец, изхвърляла камъчета и имала многобройни оплаквания. 3 пъти й правили екстракорпорална литотрипсия (разпрашаване на бъбречни камъни), но без ефект. Бъбречните проблеми винаги водят до високо кръвно налягане и това не подминало и Пенка. Започнала да приема медикаменти, но без особен ефект. В медицинския център се установило, че има високи стойности на пикочната киселина, а черният дроб е омазнен. Открили и хиперинсулинизъм, предшестващ диабета. Освен това злъчката на жената била отстранена преди години. При ехография се установил още по-опасен факт- карцином на левия бъбрек. Пенка била шокирана, защото в левия бъбрек нямала болки и при редовния контрол в болниците (последен от тях-само два месеца преди случайното й посещение при д-р Емилова) не бил открит туморен процес.

Д-р Емилова беше изключително загрижена и настоятелна, спомня си жената. Накара ме веднага да потърся специалисти и да не отлагам операция, според нея задължителна при моето състояние. Изследване със скенер в софийска болница потвърдило диагнозата, веднага била назначена операция и левият бъбрек-отстранен. Установило се, че десният бъбрек е в добро състояние и според Пенка плодолечението спомогнало камъните, които я мъчили години наред, да се стопят и изхвърлят. Първата й програма била 10 дни на плодове, чай и мед в медицинския център и 10 дни захранване у дома. Не ги усетила като глад, нямала оплаквания. Почувствала се добре и заради стопените 15 кг. Не сънувала пържоли, но си спомня, че й се прияла прясна пиперка. Даже усещала вкуса.

От 11 години жената редовно идва при д-р Емилова. Убедена е, че съхраняването на здравето е постижимо, дори и когато си бил в много тежка ситуация. Вместо да се отчайваш, е важно да направиш необходимото и да продължаваш напред, подкрепян от истински лечители, споделя тя. Благодарна е, че е била насочена навреме за операция и се е разминала с усложнения и мъчителни процедури. Доверява се на целия екип, създаден от д-р Емилова, и не пести похвалите за перфектната организация на всеки ден от престоя на пациентите.

45 години работих в детска градина, споделя Пенка Методиева. “Никога не съм се чувствала изморена, защото чистите детски сърца ме зареждат. Само няколко месеца, след като се пенсионирах, отново се върнах на учителското място и продължавам да се трудя. Похвално е, че менюто на малчуганите се изготвя по-внимателно и винаги за закуска в 10 ч. получават пресен плод. Децата имат безпогрешен инстинкт към неподправения, естествен вкус и с удоволствие хапват плодове. Надявам се тези програми да се разширяват и да има още по-голямо разнообразие, за да расте здраво поколение”, споделя тя.

 

Постна мусака (една порция)

43-2

По 30 г суров картоф, морков, лук, тиквичка, пиперка, целина (или селъри) се нарязват на средно големи кубчета. Прибавят се стъбла магданоз, нарязани на ситно. Всички продукти се поставят в глинено гювече и се прибавят щипка морска или хималайска сол, червен пипер и чубрица. Разбърква се добре и се прибавя вода до половината от зеленчуците. Захлупва се с капачето и се пече 30 мин. във фурна, загрята на 180 градуса. След изваждане се изчаква леко да изстине и се прецежда бульона. В течността се прибавят пасиран картоф, сварен на пара и чаена лъжичка смлени овесени ядки. Покрити с тази поливка в гювечето зеленчуците се запичат без капаче за няколко минути във фурна на 250 градуса, за да се образува златиста коричка. По желание се сервира с ядково кисело мляко.

Изпитана рецепта от Илия Илиев - главен готвач в медицинския център на д-р Емилова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве