Д-р Стоян Монев от Германия: Антигенните тестове се използват широко тук, но като допълнително средство

Кадър от Нова телевизия

"В Германия няма инфекциозни болници по примера на България, имаме отделни инфекциозни болници към университетските като отделения. При нас болните се лекуват в общите болници, като общината във всеки град е задължена да има определен брой легла в изолирано отделение". Това каза пред Нова телевизия доктор Стоян Монев, който работи на първа линия в интензивно отделение с COVID-сектор в общинска болница в провинция Северен Рейн-Вестфалия.
 
По думите му пациентите минават през триаж на входа на болницата, който се извършва от специално обучена медицинска сестра. Тези които могат да изчакат, се определят като "зелени", биват преглеждани след няколко часа.
  
Личните лекари говорят първо по телефона със своите пациенти и без да издават направление насочват към PCR. Някои от тези медици правят тези тестове на входа на практиките си. "Не е реалистично коронаболните да влизат в лекарските практики", категоричен е медикът.
 
"Антигенните тестове се използват широко в Германия, но само като допълнително средство. На входа на болниците правим задължително бърз антигенен тест и PCR тест, преди пациентът да бъде приет в отделението", заяви д-р Монев.

Коментари

Задължително поле