Земетресение от 5,4 по Рихтер в Казахстан

Прокисналият потенциал на естрадата ни С провиснало жарсе шоу не става…

ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

Промени в движението в столицата от днес

Амазонка гърми пъдпъдъци в Северозапада

Укротиха река, наплашила село край Монтана

Мъж наръга и уби двама души на гара в Германия

Корианка Килчър в адаптация на „Цветът от космоса“ Ричард Станли съжиявява ужаса на Хауърд Филипс Лъвкрафт

Слънчево време ни очаква днес

Малък самолет падна върху къща в щата Ню Йорк, двама души загинаха

Какво е общото между пикаещо куче и изборите?

20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека, планински спасители я свалиха с въжета

Църквата почита Успение на Свети Иван Рилски

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Обстановката на сметището е овладяна

Атентатор самоубиец уби най-малко 63 души на сватба в Кабул

Европари в риск заради грешки на чиновници

МОСВ: Взехме мерки, няма спрени пари

Въпреки отпуснатите милиони от Брюксел България не е намалила риска от наводнения. Страната доплаща близо 3 млн. лева за довършване на забавен европроект, изпълнен от чиновнически грешки, и рискува замразяване на европари по оперативна програма „Околна среда“.

Това показва одит на Сметната палата, обхващащ периода от 01.01.2012 до 30.06.2015 г. в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и в Управляващия орган (УО) на оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС). Отпуснатите пари, които са около 20 млн. лева, са за изпълнение на директива на ЕК, която изисква от страните членки да имат дългосрочни мерки за намаляване на риска от наводнения.

Три са етапите за постигането на това – предварителна оценка на риска от наводнения, изработване на карти на заплахата и риска от наводнения и приемане на планове за управление на риска. Задачата е възложена на четирите басейнови дирекции у нас и финансирана от ОПОС.

За периода обаче те не са изпълнили и са забавили основни дейности по проекта, поради което ековедомството трябва да доплати над 3 млн. лв. за довършването на поетите ангажименти. Според Сметната палата основните проблеми се дължат на късно стартиране на проекта, недостатъчен административен капацитет, честа смяна на екипи в басейновите дирекции и лоша координация.

„ОПОС 2014-2020 не е застрашена от спиране заради плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН). След констатирано закъснение министерството предприе спешни мерки. До края на 2016 г. се очаква МС да приеме и четирите плана за управление на риска от наводнения, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ако замените думата грешки на кражби нещата ще се наредят.

  2. I’m so glad that I have learned how to trade full time in just 2 weeks. Just Google Superior Trading System I can assure that these guys can take good care of you just like they took care of me.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.