Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Европа се затваря херметически (ИНФОГРАФИКА)

Ватикана отмени “Страстната седмица”

Редица европейски държави обявиха, че ще предприемат различни видове форс-мажорни мерки, за да ограничат разпространението на Covid-19 на територията на Стария континент.

Австрия издаде забрана в неделя за провеждането на всякакви публични събития с над 5 души присъствие, а от вторник в страната се затварят всички ресторанти и заведения. Спазването на мерките ще бъде следено от полицията с извънредни правомощия. Канцлерът Себастиан Курц призова населението да се самоизолира, като излиза навън само когато е абсолютно необходимо и да ограничи контактите „до хората, с които живеят“.

В официално комюнике на Ватикана в неделя бе съобщено че Римокатолическата църква отменя всички публични великденски литургии и събития по време на Страстната седмица поради разпространението на коронавируса. Това означава, че се отменя традиционното миене на краката в четвъртък, петъчният „Път на Кръста“ в Колизеума и великденските неделни маси на 12 април, както и събитията по време на Цветница на 5 април.

Папа Франциск удължава появяването си единствено по видео стрийминг до 12-и април.

По-рано тази седмица Ватикана затвори площад Свети Петър и базиликата Свети Петър за туристи и заяви, че и музеите ще бъдат затворени до началото на април.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.