Евтини самолетни билети след пандемията

Евтини самолетни билети ще пуснат авиокомпаниите веднага след края на пандемията.

Компаниите ще продават на себестойност, за да напълнят машините

Част от превозвачите ще фалират

Цените на самолетните билети веднага след пандемията ще са ниски. Възможно е дори компаниите да работят на себестойност, за да напълнят самолетите, обясни Андраш Радо от нискотарифния превозвач Уиз Еър по време на онлайн пресконференция за български журналисти. Според него цените ще се нормализират с увеличението на пътниците. Не всички авиокомпании обаче ще преодолеят безпрецедентното заземяване на летателните си машини, прогнозира експертът.

Национални превозвачи от цял свят вече поискаха помощ от своите правителства, за да оцелеят при намален обем на работа, или потърсиха варианти да сменят пътническите полети с карго превози. Днес стана ясно, че френско-холандската група Еър Франс - КЛМ ще бъде подпомогната с близо 7 млрд. евро.

След пандемията полетите ще стават по нови правила. Ще се стимулира онлайн чекирането на пътниците и багажа, както и плащането с карти вместо с пари в брой на борда на самолетите. Персоналът и пасажерите поне първоначално задължително ще бъдат с предпазни средства като маски и ръкавици.

Засега няма да спираме от продажба средните седалки в самолетите, нито пък ще проверяваме здравния статус на пътниците, заяви Андраш Радо. Автобусите, които довеждат до самолетите обаче ще бъдат пълнени на 50% от капацитета си, а там, където е възможно, пътниците ще ходят пеша до летателните машини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини