Един призрак броди из България

Мусколести мъже със скъпи джипове блокираха АМ Тракия

Един призрак броди из България - призракът на комунизма.*

По цялата държава малки групички хора, облечени в еднакви черни фланелки, развяващи еднакви черни знамена, блокират ключови пътни артерии и пътя към дома на милиони българи.

Водачите и организаторите на тези групи по градове бяха ясно идентифицирани. До един - криминални престъпници, и с осъдителни присъди, повечето принадлежащи към сериозни престъпни организации, ангажирани от партийни структури с организацията и привличането на критично ядро "протестиращи", достатъчни за блокирането на кръстовища, магистрали и запълване на близкия план на телевизионните камери. И, разбира се, това, в което са най-добри - провокации към полицията.

Забранено им е да се афишират, опитват да се слеят с миманса, да бъдат призраци. Поради естеството на същността им не им се получава, разбира се.

Докато "протестите" бяха още на фаза "майки", на тях имаше поне по три съпруги на депутати от БСП. След това си ги прибраха, че стана много очевидно.

В началото и нормални хора се подлъгаха и излязоха от домовете си с надежда за някаква промяна към по-добро. Скоро след това потекоха разочарованите им статуси в социалните мрежи.

След "майките" метежниците измислиха, че бензинът им бил скъп. Когато се оказа, че бензинът в момента е 20% по-евтин от времето на Орешарски, започнаха да си измислят наред. Черешката на тортата е "протестираме за по-високи заплати", което след това еволюира до "искаме по-висок жизнен стандарт"! И трябва държавата да им го даде, разбира се!

Добре дошли на Великата ноемврийска комунистическа революция!

Венсеремос!

*По "Манифест на Комунистическата партия" от Карл Маркс, 1848 г.

Коментари

Задължително поле