Екатерина Захариева заминава за Виена

Снимка: Архив

Заместник-министър председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава днес на посещение в Австрия, съобщиха от МВнР.

Във Виена първият ни дипломат ще се срещне с австрийския федерален министър по европейските въпроси, културата, изкуството и медиите Гернот Блюмел. Захариева ще проведе работна вечеря с федералния министър за Европа, интеграция и външни работи на Република Австрия, д-р Карин Kнайсл, която бе неин гост в София преди по-малко от месец, на 18 януари.

Двете ще обсъдят общите приоритети на настоящото Българско и бъдещото Австрийско председателство, както и ключови теми от европейския дневен ред. Министър Захариева ще бъде и личен гост на своята австрийска колега на традиционния Бал в Държавната опера във Виена.

Събитието е кулминацията на балния сезон в австрийската столица, който започва през ноември и по традиция се провежда под патронажа на федералния австрийски президент всяка година в последния четвъртък преди Великите пости.

На тазгодишното издание ще присъстват федералният президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен, канцлерът Себастиан Курц, министри от австрийското правителство и много гости от световния политически и културен елит.

Коментари

Задължително поле