Екип на Спешна помощ, отказал да помогне на пострадал мъж в София

Снимка: Архив

Сигнал за закъсняла линейка в София. Медицинският екип на Спешна помощ е бил извикан заради мъж, получил епилептичен припадък на улицата. Линейката пристига след 25 минути, но се оказало, че е за друг случай, предаде БТВ.

Съдия Методи Лалов е сред свидетелите и оказва първа помощ на пострадалия. "Бях на няколко метра, забелязах човек, който получи епилептичен припадък, падна и си удари много лошо главата. Оказахме първа помощ и веднага беше подаден сигнал на 112. Описахме ясно и точно местоположението на пациента, казахме за какво става въпрос. След като премина първоначалния шок, започна дългото и тягостно чакане", каза магистратът

.Лалов разказа, че е пристигнал екип на Спешна помощ, но той е бил за друг случай. "Обясниха ни, че са по друг сигнал и нямаше реакция от тяхна страна. Линейката не изглеждаше да бърза, нямаше и една дума, с която да ни насочат дали правилно реагираме в ситуацията", допълни Лалов.

Свидетелите на инцидента подават и втори сигнал на Спешния телефон. Те са категорични, че адресът е бил подаден коректно.

Коментари

Задължително поле