Община Елена кани на празник на еленския бут

Представят проект за нова автомагистрала „Дунав-Егея“ Дължината на трасето в България е 327,865 км и е на стойност 1 860 520 853 евро

Искат постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Симфониците свирят „Хари Потър” Концерт с музиката на Джон Уилямс преди премиерата на „Междузвездни войни”

Бързи и яростни коли за продан 21 автомобила на Пол Уокър отиват на търг

Екоинспекцията в Търново събра 16 708 лв от санкции

Екоинспекцията във Велико Търново събра 16 708 лв. от санкции. Експертите на РИОСВ в старатастолица през юли са извършили 90 проверки на 78 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област. Дадени са 19 предписания, съставени са два акта за неизпълнение на предписания и четири наказателни постановления на стойност 7000 лв.

През месеца са извършени девет планови комплексни проверки. Пет от тях са били на обекти за спазване на изискванията на екологичното законодателство, а четири – за изпълнение на условия в издадени решения по ОВОС и екологични оценки. На три обекта са дадени предписания. За проблеми със запрашаване в жилищна зона до площадката на ТЕЦ към „Захарни заводи“ АД в Горна Оряховица, на дружеството са дадени предписания за предприемане на мерки за недопускане на замърсяване на въздуха и водите в района.

„След проверки на „Старткерамик“ ООД на площадка в павликенското село Михалци е издаден предупредителен протокол за недопускане на производство на керамични изделия без разрешително“, информираха от РИОСВ в болярския град.

През периода са издадени три заповеди за спиране от експлоатация на депата за неопасни отпадъци на общините Златарица, Павликени и Свищов и за предприемане на мерки за тяхната рекултивация. Извършени са проверки на речни легла и прилежащите територии на реките Веселина (село Къпиново), Еленска (град Елена), Янтра (селата Леденик, Ветринци и Пушево). Не са установени нерегламентирани сметища или съществуващи замърсявания в проверените участъци. През месеца са извършени десет проверки по изпълнение на издадени предписания от РИОСВ, осем са изпълнени. Проверени са седем сигнала, постъпили на „зеления“ телефон на инспекцията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.