Екоталибани тормозят журналистка

Журналистката от Канал 3 Ива Капкова съобщи в сайта на телевизията, че е била подложена на тормоз от "зелени" активисти. Повод за това е неин материал за форума за екоиновации, провел се в София. Тогава трима "еколози" се вмъкнаха в залата и крещяха "Оставка". На "зелените" не им харесало как е отразена акцията им и затова се заели с Капкова в социалните мрежи. Ето какво написа журналистката:

От вчера фейсбук атаката от зелените борци за запазването на Пирин премина границите на идеологията и стана лична. Обидени от гледната ми точка на журналист, който не одобри сценката им насред европейския форум с плакати да крещят на министъра, че е лъжец и замърсява българския въздух и природа, екоактивисти от групата "Спаси Пирин" започнаха щурм към личното ми пространство.

Поне 30 лични съобщения на поЗЕЛЕНели ме бомбардираха снощи, в които съм заклеймявана как ли не, само защото не съм една от тях и не мисля като тях. Че съм си позволила да ги упрекна, задето ни излагат с крясъците си пред Европа и саботират европейска конференция - не на протест отпред пред залата, а вътре, насред речите.

Командата за наказателната акция на въпросните екополицаи беше издадена лично от лицето Данаил Варсано, който призова за лична вендета на страницата "Спаси Пирин: "Не се притеснявайте да и звънете и по месинджъра и да и го кажете лично!"

Последваха "кафяви" колажи със свастики и грозни одумвания по мой адрес, включително с копирани снимки от личния ми профил. Обидите, разбира се, се изливаха и върху медията ми Канал 3. И най-грозните ще спестя:

"Бай Михал: Ако някой е приятел с тази "журналистка", моля да я тагне в моя пост, че аз не съм и не мога.

Maria Dilowska: Вие Ива Капкова се излагате за това че изобщо не знаете за какво е Протеста в защита на Пирин

/правописните им грешки не сме поправяли/

Magdalena Slavova: Пак ли правим реклама на Канал 3 в групата !?"

И това са високите цели на защитниците на зелената кауза, които не търпят някой да не хареса активното им мероприятие. Това е стил на агресия към всеки, който не им вярва, който ги нарича платени, който не одобрява методите им. Тази зелена преса не е борба за обществена кауза, а НАЛАГАНЕ на собственото мнение и собствения интерес през лични нападки, не с аргументи. Усещането е погнуса, но и удовлетворение, защото лъсна истинското лице на истеричните пазители на природата.

Нямаше да бъда атакувана заедно с Канал 3, ако бях нарекла акцията им в залата на конференцията вчера "инициатива на екозащитници", както нежно я назова една национална телевизия. Аз обаче си позволих да я оприлича със сценка на пазара. Ама не може така, нарежда зелената полиция, и ме обявява за фашист.

Да не уважаваш мнението на другия и да се налагаш силом, си е зелен тероризъм със сектантски уклон. И да не търпиш някой да ти възрази, в никакъв случай не говори за демокрация. Демокрация е само правото им да си чешат езиците в социалната мрежа и никой не им го отрича. Но да твърдят, че те са "пътят, и истината, и животът", е насилие над всички останали, които може и да попитат - а къде сте, уважаеми, когато изсякоха боровите гори над Котел? Там ви няма, вие пускате корени по жълтите павета.

Свастиките, които сложиха до моето име и до името на медията ми, всъщност на тях са им лика-прилика.

Иначе работят като протестъри - за всички граждански свободи, за които се сетите, сред които и свободата на словото. Защо не им понася, когато те са тези, които трябва да я преглътнат, тази свобода?

Жалко е, че по тяхното сектантско мислене се полъгаха и хора, които просто милеят за планините, за животните и за чистия въздух, и нямат общо с грантове и хранилки. Протестиращи по съвест и със сърце, използвани користно за фасада от шепата зелени викачи. И този коментар е за тях, а не за онези, които го провокираха, с цялото им ненагледно възпитание. И с които не си струва да водиш нормален разговор - те чуват само себе си.

Коментари

Задължително поле