Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Снимка: Цветан Томчев/ Архив

След Бойко Борисов, Цветан Цветанов също попадна на мушката на журналистката и депутат от левицата Елена Йончева за клевета по неин адрес.

"По отношение на думите на г-н Цветанов, че съм източвала КТБ, ще потърся своите права в съда", заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, във връзка с казаното от председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че тя е източвала пари от КТБ.

"Г-н Цветанов има опит в разпространяване на лъжи и клевети, на охулване. Поради тази причина Европейският съд по правата на човека е осъдил България над пет пъти - именно поради лъжите, които г-н Цветанов изрича през последните години“, коментира Йончева.

По отношение на оградата по границата, Йончева заяви: „В продължение на 10 дни настояваме от Главната прокуратура да ни предостави доклада на ДАНС. Лично съм се обаждала в ДАНС с настояване този доклад да бъде предоставен на нашата парламентарна група“, посочи Йончева. Тя поясни, че в този доклад се казва, че има завишена проектна стойност на оградата в сравнение с пазарните цени.

"Ели има пълната ни подкрепа, заставаме зад нея", заяви и Корнелия Нинова. "Ели ще му заведе наказателно дело, ще отговаря в съда за думите си", каза тя по повод сутрешното интервю на лидера на ПГ на ГЕРБ.

"Този доклад на ДАНС е разгромяващ и ние настояваме прокуратурата да образува дело, това е скандално!", категорична беше Елена Йончева.

Коментари

Задължително поле