Еленските „Самодиви“ представиха страната ни на благотворителен базар в Букурещ

Танцьорите от Клуб за автентични народни хора „СамоДиви“ към НЧ „Напредък –Елена-1863” представиха България и родния си град Елена на благотворителен коледен базар в Букурещ. Той се проведе в неделя в Willbrolbrook Platinium Business &Convention Center. Приходите от него всяка година се даряват за добри каузи.

Организатор на благотворителната инициатива е Международната асоциация на жените в румънската столица и в нея се представят дипломатически мисии и организации от много страни.

Всяка държава показва уникалността на култура, традиции, занаяти, кухня и ценности, съхранени през вековете. Еленските „СамоДиви“ впечатлиха организаторите и публиката на изложението с народни танци, обичаи и красиви носии.

Балканджиите бяха сърдечно приети и приветствани за чудесното си представяне на специална среща с посланика ни в Румъния Тодор Чуров, на която присъстваха завеждащият службата по култура, образование и наука Борислав Бориславов, консулът в Букурещ Георги Воденски, служители в мисията ни и техните семейства, представители на българската общност в Румъния.

Коментари

Задължително поле