Емил Радев: В Европа се изпират стотици милиарди годишно

В Европа се изпират стотици милиарди годишно и много малка част от тези незаконни транзакции биват спирани. Знаем, че когато успеем да неутрализираме финансовия поток към престъпните и терористични организации тогава успяваме и много по-ефикасно да се борим с тях. Това каза за бТВ евродепутатът от ЕНП Емил Радев.

„Приема се нов регламент за борба с прането на пари и в него се предвижда да се създаде общ европейски орган, който да координира и надзирава борбата с прането на пари в ЕС. Това до момента се извършва от 27 органа в държавите. Да се опиташ по този начин да влезеш в българския парламент, да разбиеш вратата, едва ли по някакъв начин ще затвърди позициите ти. Да, трябва да има  дебат в обществото. Такъв съществува, но нека дебатът да се води от хора, които са вещи в тази материя“, допълни още Емил Радев.

„Горе-долу от година и половина отстояваме тази позиция, за Северна Македония, оттогава са и атаките към България. Често пъти тези атаки опират до националната сигурност. В ЕП, главно от левия сектор, нон-стоп има атаки срещу България, срещу колегите ми, които са доста активни по темата за Северна Македония“, каза Радев.

Евродепутатът добави, че трябва да устоим на този натиск и по никакъв начин да не се продава българския национален интерес срещу каквито и да било други облаги – било то визи или приемане в „Шенген“.

„Искаме само едно – договорът, който е подписан преди няколко години за добросъседство, да се спазва“, коментира Радев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика