Емил Радев: Гласувах за силна България и Европа без двойни стандарти

Кметът на Варна призова избирателите да не бъдат пасивни

Гласувах за силна България, за Европа без двойни стандарти. Гласувах България да има силен глас и интересите й да бъдат защитени в Европейския парламент още от първия ден на новия мандат. Това каза кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев, който упражни вота си във Варна навръх рождения си ден.

"Трябва да доведем до успешен край битките срещу двойните стандарти в ЕС, за приемането ни в Шенген и Еврозоната, за свалянето на мониторинговия механизъм и да зищитим договорените 4 млрд.лв. повече за новия програмен период", очерта приоритетите на бъдещите евродепутати Радев.

Ниска избирателна активност отчете РИК в сутрешните часове. До 10 ч в морската столица и областта бяха гласували около 5% от избирателите.

Кметът на Варна Иван Портних призова хората да не биват пасивни. "Гласувах за европейското развитие на България, на Варна и на нашите деца. Нека не бъдем безразлични, а да гласуваме, защото решаваме бъдещето на Европа за следващите 5 години. Нека тя бъде обединена, силна и демократична", каза Портних, след като упражни своя вот в секцията в комплекс Златни пясъци.

Коментари

Задължително поле