Митничари откриха анаболни стероиди, укрити в дамска чанта на „Капитан Андреево“

Въвеждат постепенно ВАР в Първа лига

ЕС иска да приключи преговорите за бъдещите отношения между с Великобритания до края на 2020 г.

Грабител рецидивист влиза за две години в затвора

Марк Жирардели: С новия кмет на Банско мислим в една посока за развитието на ски зоната

Росен Желязков: Предлагаме промени в Закона за автомобилните превози в сряда

Стево Пендаровски: Македонският език е лингвистичен факт от десетилетия

Арестуваха 30-годишен шофьор, счупил с пистолет стъклото на друг водач след спречкване в Силистра

Събраха над 36 000 лева от Коледния благотворителен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов Средствата ще бъдат вложени за изграждане на покрита сцена на Летния театър на старата столица

Любо Ганев разкри саботаж на Инженера

Президентството: Точна информация за причините за катастрофата на НСО следва да бъде предоставена от компетентните органи

Захариева: България подкрепя задълбочаването на партньорството между ЕС и ЧИС

“Юнайтед“ и „Интер“ чакат „Лудогорец“

Заловиха наш крадец, издирван в Белгия

Нескопосани крадци станаха за смях в интернет (ВИДЕО)

ЕМО „ЕТЪР” и Унгарският културен институт разширяват сътрудничеството си

Етнографски комплекс Етъра. Снимка: Владимир Савов

ЕМО „Етър” и Унгарският културен институт ще си партнират в организирането на съвместни събития. Това беше обсъдено по време на работна среща между директорката на Унгарския културен институт Дьорди Димитров и доц. д-р Светла Димитрова – директор на ЕМО „Етър”. През 2019 г. в етнографския музей на открито край Габрово предстои да бъде организирана изложба, която ще представи унгарски творци. Интерес за унгарската страна представлява Международният панаир на традиционните занаяти. Ще бъде работено за привличане на унгарци за участие в Майсторската надпревара, която през 2019 г. ще бъде по грънчарство. В Къщата на традициите в Унгария вече е получена информация за събитието.

Много добра основа за партньорство между двете институции дава Споразумението за сътрудничество в областта на културата между българското Министерство на културата и Министерството на човешките ресурси на Унгария. Документът се отнася за периода 2018–2020 г. В него е предвиден обмен на изследователи и общо представяне на фолклорна изложба между ЕМО „Етър” и Музея на открито в Сентендре.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.