Енерго–Про с над 280 аварийни екипа за зимата

Министерството на енергетиката провери готовността на дружеството за предстоящия сезон

Електроразпределение Север, част от групата „Енерго-Про” Варна разполага с 281 ремонтни екипа, снабдени с необходимите лични предпазни средства и специализирано оборудване и техника. Подготвен е и автомобилният парк с налични 935 високопроходими, екипни и специализирани автомобили за предстоящия зимен сезон, съобщиха от пресцентъра на дружеството. От там припомнят, че компанията управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. на територия от близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Министерство на енергетиката извърши ежегодната проверка на готовността на Електроразпределение Север за работа през зимния сезон. Инспектирани са електропроводи, подстанции, възлови станции и трафопостове на цялата територия на Североизточна България.

До момента специалистите на ЕРП Север са положили 116 754 метра нови кабели средно (СрН) и ниско напрежение (НН). Монтирани са 2261 стоманорешетъчни и стоманобетонни стълба, 1516 км въздушни усукани проводници НН с висока устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия. В мрежата са вложени 10,3 тона нови алуминиево-стоманени проводници. Подменени са 2808 измервателни и силови трансформатори, 833 разпределителни касети, 1464 прекъсвачи НН. Долято е 18,6 тона трансформаторно масло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони