ЕС описва бъдещето, ако изпълни “зеления” план: В името на климата сте по-бедни, ядете по-малко, живеете в по-малки жилища

Ще сте по-бедни, защото парите ви ще отиват за перки и панели. Ще ядете по-малко, защото ще има данъци и такси върху храната. За месо забравете, кравите били твърде лоши за климата. Ще може да си позволите по-малко покупки, защото всичко ще е по-скъпо. Ако се отоплявате с газ, не може. Фермерите ще трябва да спрат да произвеждат храна и ще им се плаща за да не произвеждат емисии. Ще трябва да живеете в по-малко жилище. Из градовете ще се придвижвате на велосипед, който дори няма да притежавате, а ще наемате временно.

Звучи ви като конспиративна теория или апокалиптичен сценарий?

Ами, аз също бях потресен да науча, че това е официалната цел на стратегията за климата на Европейския съюз през 2040 година. ЕС не само смята, че ще ни се наложи да правим всичко това, а се цели да се стигне до там. Това е статия на европейската медия "Политико", в която се описва как ще изглежда Европа, ако Комисията успее с нейния климатичен сценарий.

Защо го правим всичко това? Ами, най-отдолу пише - щели сме да дишаме по-чист въздух, пък промяната на климата щяла да бъде забавена. Дори си признават, че климатът пак ще се променя, просто малко ще го забавим.

Всички жертви горе са само повърхностните обяснения. Колкото по-дълбоко се навлиза в плановете на еврократите, толкова по-страшно изглежда положението. Например, за да живеете в по-малки жилища, не се планира просто бъдещите жилища, които се строят, да са по-малки. Съвсем не. Идеята е, че ще имате личен кредит на емисии, за да не може да живее малко семейство в голяма къща. Пък, ако имате деца и те се изнесат от къщата, ще ви се дава “поощрение” да се нанесете в по-малко жилище.

Черно на бяло те искат да ви изнесат от домовете ви в по-малки жилища, за да въздействате по-малко на климата.

При месото също е страшно. Абсолютно ясно се обяснява, че ще трябва да си купувате наденички от имитация на месо, защото са по-евтини. Което се случва, защото има допълнителна цена за емисиите, които са произведени при производството на храна. Тоест, ако купувате пържоли, ще плащате за емисиите, които е изпуснала кравата през задните си части. Не се шегувам. 

За да изпълните плановете на еврократите пък за енергийно ефективни домове, ще трябва от собствения си джоб да трансформирате апартамента или къщата така, както те искат - ще трябва да платите за термопомпа, да купите нови електроуреди и да преправите изолацията. С лека ръка еврократите обясняват, че става въпрос за масова инвестиция в ремонт на жилището по техен модел, а на по-бедните пък ще им е по-трудно, защото живеят в по-стари жилища. Но пак ще трябва да намерят начин да го направят, за да не ги ударят наказанията за лоши емисии.

Стотици хиляди работни места ще бъдат затворени. Със задоволство се заключва, че това ще се случи, въпреки протестите на Полша. Пък и предимно мъже ще загубят работата си. Това също наистина го пише. Описва се някаква заменяща индустрия, “зелено производство”, но какво е то, остава мистерия. Вероятно постоянното производство на перки, панели и батерии, защото те трябва да се подменят непрекъснато и никога няма да спрем да ги купуваме и произвеждаме в баснословни количества. Пак триумфално се заключва, че пазарът ще е по-зелен, като все повече хора ще работят в услугите, а земеделието и индустрията ще намалеят сериозно.

А какво мислят от "Политико" и Европейската комисия за масовите протести на фермери, за огромното гражданско недоволство, за това, че хората все повече не са съгласни с плановете им? 

Общо взето, не ги интересува. “Коалиции ще бъдат жертвани, ще има протести, фермери ще протестират, фирми ще фалират”, пишат те. Споменава се помежду другото, че в момента фермери протестират в Брюксел, но ехидно се казва, че те дори не са видели все още мерките на ЕС да им намали емисиите на метан, пък тогава да ги видим. 

Бруталната арогантност на европейските чиновници и техните клакьори не е съвсем без покритие. За да може левите-либерални-зелени сили да постигнат това, те трябва да продължат да са на власт и да не дават на консервативните сили да стигнат до някаква позиция, при която могат да го спрат. Европейските избори през 2024 вече изглеждат като малко увеличение на консервативните сили, но нищо сериозно. С удобното съдействие на центристите от ЕНП, които затварят очи и пускат плана за климата без кой знае какви възражения, ляво-либерално-зелената власт в Брюксел е гарантирана и до 2029. Което значи, че остават още само 2 от 3-те избори, на които нещата да се променят. ЕКР и “Идентичност и Демокрация” се очаква да имат от порядъка на 165 депутати от 705 или едва 23%. Дори така е под въпрос доколко ЕКР ще застане срещу този план.

Междувременно силата зад зелените амбиции на еврократите са почти всички останали евродепутати, без 80-ина (които още не е ясно в коя група ще бъдат) или цели 540 от 705.

Правителствата са в същото положение - новоизбраният Герт Вилдерс от Нидерландия може да бъде опонент на зелената истерия, Виктор Орбан от Унгария евентуално също (ако му се разреши, разбира се). Може би и премиерът на Словакия Фицо.

Можем да се надяваме ЦДУ в Германия да направи коалиция с АФД или Льо Пен да поеме властта във Франция, но засега виждаме как дори най-десните политици, които са против плана за климата, клякат евентуално. 

Крайната истина е, че няма кой да се противопостави на новия комунизъм. А той е абсолютно такъв - ще ви изнасят от домовете, ще ви правят по-бедни заради собствените си идеи, ще ви слагат данъци и такси върху всяка дейност и нямате никакво право или шанс да направите нещо против това. 

Изниква един въпрос след тези депресиращи редове - как се очаква да оцелее Европейският съюз, ако мечтите на заблудените еврочиновници се осъществят? Континент без месо, без индустрия, където всички караме колела, ядем буби и живеем в кутия, отредена от правителството, звучи добре за Клаус от Комисията, но това въобще не е реалистичен план. Та същите хора ни обясняват как трябва да се борим срещу руската агресия и Европа да бъде достатъчна силна да го направи.

Хайде борете се срещу руската агресия, като новите комунисти ще ви хвърлят в затвора, ако хапнете пържола или кухнята и спалнята ви са отделни стаи.

България ще бъде ударена най-тежко от тези промени. Във всяка от тях те описват как най-уязвими са най-бедните, с най-стари жилища, най-стари коли, най-зависими от петрол и прочее. Нас кучета ни яли. Ако си мислихте, че историята с ТЕЦ-овете е върхът, очаквайте десетократно по-лоши последици в бъдещето.

Вече става критична нуждата от управляващи, които ги е грижа за България, а не са чужденци, които говорят български език. Ако успеем да отвоюваме острови на нормалността от тези промени, като например масова ядрена енергетика или мащабна програма за подпомагане и разширяване на оръжейната индустрия като стратегическа, за което да има и компромис при емисиите и другите планове, дори би могло да бъде възможност за нас. При един отслабнал, разорен Запад, една ядрена, произвеждаща оръжия и отвоювала всяка възможна отстъпка България може да започне да набира инерция. Както винаги - трябва желание и смелост.

Другите да се оправят с последствията, които сами си причиняват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари