Оставиха в ареста мъжа, задигнал 140 хиляди лева от кола в София

Според 39% от българите у нас може да се прави бизнес

Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Има индустрия с фалшивите болнични

Екокатастрофата в река Вит се отлага Риболовен клуб "Балканка" пуснал фалшивата новина, Антон Хекимян я обслужи в Би Ти Ви

Тръмп може да се съгласи да свидетелства писмено в разследването за импийчмънт 

27 000 български фермери с орязани субсидии

Живеем най-късо сред хората в ЕС В богатите страни с хубава храна разполагат с 9 години повече от нас

Русия предаде на Украйна корабите, задържани в Керченския пролив

Цацаров: Разследванията за защита на интелектуална собственост са се увеличили два пъти

Париж прекроява разширяването на ЕС

ЕП даде предварително одобрение за всички кандидати за еврокомисари

Бързите заеми се увеличиха с 14%

Млад шофьор с БМВ прегази старец в Горна Оряховица Пешеходецът е издъхнал на място

Караниколов: Двустранната ни търговия със САЩ нараства с 36%, като надхвърля 975 млн. щ.д.

Доналд Туск е единственият кандидат за лидер на ЕНП

ЕС създава нови центрове за бежанци (обзор) България няма причина да сключва споразумения за обратен прием на мигранти, каза премиерът Борисов

Вторичното разпределение на преселници е доброволно

Затворени мигрантски центрове ще бъдат създадени в страни от ЕС, където ще бъдат разграничавани икономически преселници от нуждаещи се от убежище. За това се споразумяха рано сутринта евролидерите след маратонски преговори, продължили цяла нощ.

Центровете ще бъдат разполагани на “доброволна” основа и неподлежащите на закрила ще бъдат връщани обратно, се казва в приетото заключение на Европейския съвет. Документът призовава страните членки да осигурят ефективен контрол върху външните граници на общността. Предвижда се вторичното разпределение на мигранти от най-засегнатите страни като Италия и Гърция също да бъде изцяло на доброволен принцип. Не е ясно кои държави ще приютят новите центрове, нито кои ще приемат бежанци.

В същото време ЕК трябва бързо да проучи възможността за създаване на т.нар. регионални платформи за дебаркиране на мигранти в Африка. ЕС създава и фонд в помощ на африканските страни в първоначален размер от 500 млн. евро. Одобрено е и отпускането втория транш по мигрантското споразумение с Турция от 3 млрд. евро.

“Нямаме финансов ангажимент към създаването на центровете в ЕС. Внасяме своя принос към споразумението с Турция и Африка”, каза премиерът Бойко Борисов.

Той допълни, че България се справя прекрасно и си изпълнява ангажиментите и заради това не вижда смисъл от нови двустранни споразумения за връщане на мигранти от Германия, които преди това са преминали през наша територия.

Относно вторичното разпределение ключовата дума е “доброволно”, посочи още Борисов и подчерта, че ще бъдат отделени повече ресурси за охрана на външните граници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Африканците теябва да искат 100 пъти повече от това което кадафито искаше… гнусното ес стадо трябва да си плати престъпленията!

  2. Хей, Кнмтр, ти си Ислямситки- Мюсюлмански Башибозук. Ти уби всички гърци в Мала Азия и 1,5 милиона арменци. Ти кла българи при Баташкото клане. Ти убиваше унгарци и австрийци -Християни. Смърт за всички арабско- негърски Башибозуци, маймуни, динозаври и мамути.Време е в България да избием и изгоним всички с Имена- Осман , Али, Мехмед. Тия са арабски шпиони.

    1. Ислямистки мюсюлмански башибозук е клатил де6илната ти макя.

  3. Бойчо отново се прави на луд за пенсия ! Когато приигласяше на Меркел с Добре сте дошли на мигрантите а неговите хора прибираха парите им и ги транспортираха за Германия му беше добре, а сега когато попитаха Кой ги пусна и настояха същия да си ги прибере обратно понеже се пъчеше на всеослушание колко добре сме си пазели границата с Турция сега започна да дава заден ! А КОЙ пусна 2 милиона мюсюлмани в Германия ? А КОЙ предизвика БРЕКЗИТ ? Бате Гойко който отглежда и размножава мангалите в геометрична прогресия като някакви уникати а те окъкаха всички пътеки из Европа откъдето минаха и никой не ги иска но нали са европейци … Но англичаните казаха Баста ! Не щем да имаме общо с тия !

  4. центрове за тия „бежанци“ да си направят германия и франция, нали те ги поканиха! там да си ги отглеждат за разплод!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.