Ето я декларацията на Кирил Петков, че няма двойно гражданство, която е подписал, за да стане министър

Конституционният съд публикува приетите от магистратите документи по делото за двойното гражданство на Кирил Петков.

Сред тях е декларацията, че е български гражданин и няма друго гражданство, която Кирил Петков е подписал, преди да бъде назначен за служебен министър на икономиката от президента Румен Радев.

Със свое определение от днес Конституционният съд остави без уважение искането на Кирил Петков за конституирането му като  заинтересована страна по делото. Съдът остави без разглеждане и искането му за събиране на други доказателства.

Както писа "Труд", очаква се преди изборите КС да се произнесе дали указ 129 от 10 май 2021 г. на президента Румен Радев е противоконституционен в частта за назначаването на Кирил Петков за служебен икономически министър.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Людмил Трифонов

    Конституцията е нарушена. Поради безспорните факти за това, случая не е за Конституционния съд на Република България, а за разследване и внасяне на доказателствата в съда от Главния прокурор на Република България, за нарушаване на Конституцията в условията на продължаващо деяние. Други възможни решения няма. Магистратите трябва да защитят авторитета на висшата Съдебна институция и на Главната прокуратура, както и собственото си достойнство.

Още от Политика