Ех, Грета, модна марка да беше пуснала поне

Грета Тунберг

Изображение на младата екоактивистка Грета Тунберг ще се появи на първите издадени тази година марки в Швеция, съобщи ДПА. “Мотивите на марките трябва да отразяват нашето време, в което екологичните проблеми са актуални вече много години, не на последно място благодарение на силния глас на Грета Тунберг”, пише в мотивите на издателите.

Истината е, че младото момиче се изгуби някъде през последната година и вече не е под блясъка на полит- и еко-коректните прожектори. COVID-19 направо му разказа играта. Да е жива здрава - не в този смисъл, а че вече никой не се интересува от шведската недоучила активистка на фона на пандемията.

Да сложиш обаче жив човек на пощенска марка, някак не ни се връзва. Ако сме на мястото на Тунберг, бихме отказали да ни обезсмъртяват по този начин. Виж, друго щеше да е, ако госпожицата беше пуснала собствена модна марка - все ще успее да изкара някоя крона, може и евро, докато си завършва прекъснатото образование.

Пък и интересите на мъжката половина би предизвикала, може и на женската... Зависи от коя страна на брега си застанал. Важното е да е на правилната, всеки както си я разбира.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари