Железничар умря, докато чака арест на измамник

Бил излъган преди 8 месеца да плати 4200 лева, за да спаси къщата си

Бивш железничар от село Обединение, Община Полски Тръмбеш е починал, докато полицията издирва мним частен съдебен изпълнител, който го измамил. 62-годишният Георги Павлев е открит мъртъв в дома си в събота и вероятно е бил покосен от инфаркт, научи "Труд".

Кучетата на мъжа виели от глад ,а съседка,която го наглеждала,се обадила на роднините му в друг град у нас.После полицията разбила врата и се натъкнала на ужасната гледка.

Осем месеца мъжът чакал резултати от разследване на полицията във Велико Търново за виртуозна измамна клопка, в която попаднал.През април тази година той бил подмамен от измислен частен бирник да преведе в банка 4200 лева, за да спаси къщата си в Първомайци от публична продан,каквото никога не е имало. Георги Павлев от няколко години живеел в Обединение, но бил собственик на имот и в Първомайци след развода с жена си.

През пролетта на мобилния му телефон се обадил Кристиян Иванов, който се представил за частен съдебен изпълнител от Велико Търново. Мошеникът убедително обяснил на мъжа, че къщата му в Първомайци е обявена за продан и за да я спаси, трябва да направи превод на определена сума в банка ДСК.После на 10 април в 10 часа сутринта трябвало да се яви на публичната продан в Общинския съвет във Велико Търново. Без да се замисли, Георги се появил в уречения ден и час в старата столица и започнал да дири въпросния частен съдебен изпълнител в кметството и да търси насрочен търг за имота си в Първомайци. Тогава разбрал, че е станал жертва на измама, такъв бирник няма, а търгове за имоти не се провеждат в общините. След това научил и че къщата му в Първомайци не е нито заложена, нито пък обявена за продан от когото и да било.

Новата схема обаче си имала и предистория. В началото на април двама мъже, които се представили за Николай и Дидо, но не били от Обединение, отишли у тях да се пазарят да си купят дърва. Георги Павлев бил наредил дърва пред портата си на улицата, защото по-рано бил ги взел от частната си гора в селото и имал за продан. Двамата млади мъже започнали да ходят дни наред у тях, за да уговарят сделката. При срещите той им разказал за къщата си в Първомайци и им дал мобилния си телефон. Малко след това станал жертва на измама.

Още същия ден, когато фалшивото длъжностно лице му се обадило, мъжът поел за Полски Тръмбеш и в местния клон на ДСК превел исканите пари.Освен това ден преди т.нар. търг посред нощ около 2 часа единият от двамата „купувачи” на дървата го посетил. Докато светне лампите и се разбуди, от масата изчезнали 400 лева, които били току-що взетата жепейска пенсия.

Коментари

Задължително поле