Жени по бански се снимат в токсично езеро, за да съберат повече лайкове в Instagram

Водата в "Сибирските Малдиви" съдържа опасни метални оксиди

Редица Instagram потребители позират до тюркоазеносините води на езеро, станало известно с прякора си "Сибирските Малдиви", въпреки предупрежденията на Руската електроцентрала, че в него се съдържат опасни калциеви соли и метални оксиди.

Именно заради тежките отпадъци от наблизо намиращата се централа, езерото има толкова кристално син и наситен цвят, който действа като магнит за лайкове в социалните мрежи. Самият водоизточник е изкуствено създаден през 70-те години, а в него се натрупват от горенето на въглища.

След като няколко руски красавици позираха по бански край брега на езерото, а друга двойка дори засне сватбената си фотография в и около опасните води, в Instagram се създаде профил, колекциониращ всички снимки от "Сибирските Малдиви" - приблизително над 200, предават от The Guardian.

Това не е първят случай на подминаване на предупреждение в Русия - след сериала "Чернобил" на НВО, стотици хора се отправиха към Припят и се снимаха (полуголи или в подигравателни пози) в близост до места с висока радиация.

 

View this post on Instagram

 

Photo: @mrwed54

A post shared by ?Новосибирские Мальдивы ?? (@maldives_nsk) on

Коментари

Задължително поле