Голи и подигравателни снимки на туристи от Припят

Мини-сериалът на НВО "Чернобил" предизвика огромен медиен шум, а рейтингът му дори надмина този на "Игра на тронове". Популярността на сериала повиши и потока туристи, отправили се към Припят, но някои от тях прекалиха като публикуваха голи и подигравателни снимки от изоставения град.

Най-известни станаха кадрите на една млада рускиня, която се осмели да позира по бельо пред безлюдна сграда с липсващи прозорци. Тя получи хиляди отрицателни коментари, обвиняващи я в неуважение към случилото се, жертвите и техните семейства: "Такива кадри ме карат да се откажа от социалните мрежи!", "Не те ли е срам да качваш такива снимки? Много си глупава".

 

View this post on Instagram

 

-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer

A post shared by @ nz.nik on

Други туристи и посетители в Припят пък се снимаха без никаква екипировка и предпазни средства в близост до изоставени автомобили, увеселителни паркове и т.н.

Потребители в Instagram ги предупреждават, че това е опасно за здравето заради все още високите нива на радиация в града.

Друг турист, занимаващ се с фотографиране на индустриални зони, сподели кадри, на които се преструва на зомби, позирайки в безлюдна квартира в Припят.

"Отвратително е", коментираха потребители в социалната платформа.

С хаштага #chernobyl и #pripyat в Instagram има още редица изображения от туристически екскурзии до Припят и централата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл