Жертвите в Бургаско станаха две

Възрастна жена от село Равнец е открита безжизнена в двора на къщата си. Съседи я намерили днес сутринта. Така жертвите от приливната вълна, която най-вероятно е предизвикана от скъсана стена на язовир Трояново, стават две.

"Труд" вече съобщи, че Бургаско бедства . Под вода са селата Полски извор, Тръстиково и Ливада. На места водата достига почти метър и е невъзможна намеса с техника. Има сигнал за удавен човек в село Полски Извор. Възрастният мъж спял, когато приливна вълна заляла къщата и го отнесла. 77 сигнала до момента са подадени на тел. 112 за помощ и евакуация.

Приливната вълна дошла заради "скъсан" язовир. Скъсана стена на язовир Трояново е причина за водната стихия и огромната приливна вълна, която взе човешка жертва . Жителите на околните села, особено на село Равнец, са в паника. Освен проблемния язовир, огромно количество дъжд се е изсипало в региона- 60 л/кв. м дъжд, които се излели за много кратко време.

Селата Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково, Ливада, Полски извор и Константиново бедстват. Пътят към Средец и затворен. Най-тежко остава положението в Полски извор, табелите на селото са под вода. Подаден е сигнал за жена, която е в неизвестност от няколко часа в с. Черни връх.

Пороят снощи е отнесъл улици и площада в с. Трояново. Скъсан е мост между селата Константиново и Русокастро. Пътят преди с. Желязово е под вода. Има сигнали за удавени животни в с. Константиново. Села в община Созопол също са откъснати от света, тежко е положението и в Карнобатско. Община Бургас също обяви частично бедствено положение. Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед днешният ден да е неучебен в кв. Горно езерово и Равнец.

На мястото на бедствието от снощи е и областният управител Вълчо Чолаков. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

Коментари

Задължително поле