Запазваме номера при продажба на автомобила

Людмил Ангелов с почит към Рахманинов

Обезщетения само за изрядни фермери

Кола блъсна майка с бебе в количка на пешеходна пътека в София

Разходите за здраве увеличени с 44 на сто Живеем с 590 лв. на месец

Близките на Криси искат присъдата за убиеца да остане без промяна Мирно бдение преди заседанието на Апелативния съд в Бургас

ВМРО изкарват вандалите от гробищните паркове

Дават повече пари за кардиохирургия

Електронните търгове свалят цените на лекарствата

ВМА: Двамата български студенти, завърнали се от Китай, нямат коронавирус Изписани са от болницата

АПИ: 690 превозни средства са засечени без електронни винетки днес до 17 ч.

Министерството на правосъдието изпрати до ОАЕ искането за екстрадиция на Васил Божков

Електротабло предизвика пожар на Орлов мост

Газова бутилка се взриви в Поморие Пенсионерка се отърва на косъм

Неми филми и музика на живо в кино „Влайкова” Показват класически ленти от Германия

Живеем с по-малко от 500 лв. на месец Увеличава се потреблението на месо, плодове и зеленчуци

Българите живеят с по 469 лв. на месец, сочат данните на НСИ за първото тримесечие на годината. Сумата е доста малка, като се има предвид, че средната заплата за март е 1107 лв. Причината е, че в доходите на домакинствата влизат и пенсиите, социалните помощи и обезщетения за безработица и майчинство. Така, ако в семейството има пенсионер или дете, доходите на човек падат значително. За година доходите на домакинствата са нараснали с 9,8%. Делът на заплатите в семейния бюджет нараства до 56,3%, а на пенсиите се свива до 27%. Причината е, че доходите от заплати нарастват доста по-бързо (с 11,5%) отколкото тези от пенсии (2,1%).

Любопитно е, че много бързо нарастват доходите от самостоятелна заетост – с 31%, като вече осигуряват 6,7% от семейния бюджет. Това означава, че все повече хора имат свой бизнес или изкарват доходи като упражняват свободни професии.

За храна отиват 30,4% от разходите на домакинствата, като се увеличава потреблението на повечето основни храни като месо, плодове и зеленчуци. Благодарение на ръста на доходите хората харчат повече пари за свободното си време. За отдих, свободно време и образование отиват 3,4% от семейния бюджет. Същевременно намалява делът на разходите за наеми и сметки за вода, ток и парно до 14,7% от семейния бюджет. За данъци и осигуровки отиват 14,1% от разходите на семействата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Жалка картинка!!Цар далеко/ мадрид/, господ високо.

  2. Средна заплата 1100лв? Свинско със зеле?

  3. Доходите били нараснали с 10%, това е лъжа. А цените се увеличиха с 20 до 40%, това са факти. В момента пак гласят по-високи цени за електричество, газ и горива. И отново ще има увеличение на всички стоки и услуги.

  4. Какви са тия доходи дето толкова много нарастват,а повечето българи едвам свързват двата края? Пак приказката за свинското и зелето равно на свинско със зеле. Повечето българи живеят с 230 евро на месец. Смятате ли това за много нарастнал доход?

  5. Moyata kotka ima povisoki razhodi ot.edin bulgarin ot 4alga Republika Bulgaria !!!!!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.