„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер (ВИДЕО) За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Жителите на Ореш и Вардим се оплакаха на Весела Лечева от ниски пенсии и лоши пътища

Ниските доходи, малките пенсии, тежкото състояние на пътната инфраструктура и недостатъчно доброто качество на администрацията – това са били въпросите, които жителите на свищовските села Ореш и Вардим са поставили по време на приемните на народния представител от „БСП за България“ Весела Лечева. Хората, които поискаха да се видят с г-жа Лечева се оказаха повече, отколкото беше възможно да влязат в залите, в които се проведоха срещите.

„Ниският размер на пенсиите и липсата на адекватна администрация тревожи жителите и на тези села. Около тези два въпроса се въртяха основно разговорите ни. Хората се оплакват от това, че ходят от гише на гише, без да получат конкретни отговори на поставени от тях въпроси. А всъщност те искат да получат ясно становище, дори и отговорът да е отрицателен за тях и го искат в законовите срокове“, каза след края на срещите си Весела Лечева, която беше категорична, че е важно администрацията да бъде партньор на хората и да се грижи за решаването на техните проблеми, а не да се държи като враг. Народният представител каза още, че е абсурдно хората да чакат година-година и половина да получат някакво становище, както е абсурдно и това все още да няма електронни услуги и обслужване на едно гише.

Тежкото състояние на пътната инфраструктура е бил другият въпрос, който участниците в приемните са поставили пред Весела Лечева. „Тези села са близо до града, но състоянието на пътищата е толкова трагично, че принуждава младите хора и семейства да напускат домовете си и да отиват в града. Това е единственият начин те да избегнат трудното придвижването от малкото населено място към голямата община“, коментира г-жа Лечева.
С жителите на Ореша Весела Лечева е говорила и по актуални теми в политиката в момента –за алтернативния бюджет, за идеите, които социалистите имат по отношение на бюджета, за неспиращите скандали в Народното събрание.

„Хората, разбира се че се интересуват защо депутатите са в постоянни пререкания, вместо да решаваме съществени проблеми, свързани с качеството ни на живот. Но, както често съм казвала, моето мнение е, че в това народно събрание дебат няма. Дори и, когато обсъждаме бюджетите, които на практика са най-важните ни закони, пак няма дискусия. От страна на управляващите няма кой аргументирано да защити предложените. Дебат се води, когато има и друго мнение, не може опозицията да дебатира сама със себе си“, категорична е Весела Лечева. Тя сподели още, че жителите на Ореш са искали да знаят дали народните представители от БСП бойкотират Народното събрание. „Аз няма да спра да повтарям, че ние не правим бойкот на Народното събрание.

Когато се обсъждат важни за българските граждани закони, ние винаги ще се регистрираме в зала, но ние нямаме да определяме кворума, а това е различно от внушението, че бойкотираме парламента и не ходим на работа. Нашето мнение е че този парламент няма ефективен дебат и затова избрахме да водим тази дискусия с гражданите“, заяви още г-жа Лечева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.