Жителите на три села до Велинград излязоха на протест заради лош път

Жителите на три села до Велинград излязоха на протест заради забавянето на проекта за околовръстния път на града. Потърпевши са освен хората в курорта, и жителите на близките села, до които достъпът е почти невъзможен. Пътят, по който се налага да минават, е осеян с дупки и няма асфалт, предаде БТВ.

Хората твърдят, че за да изминат 15 км, са им нужни около час – час и и 20 минути.

„Това е нашето ежедневие. Миналата година баща ми почина, чаках 3 часа линейката в началото на селото. На връщане линейката потъна и се наложи кметът на селото да отиде тежка техника, за да я издърпат. Това не е нормално за една европейска и правова държава”, Сали Трончов, жител на едно от селата.

„В началото на мандата кметът на общината обеща, че до края на мандата пътят ще бъде в експлоатация. До този момент има само готов проект и нищо повече. По информация на общината проектът в момента е в АПИ. На този етап няма никакво решение”, допълни той.

Хората настояват или премиерът да ги посети, или да покани техни представители, за да поискат помощ лично от него.

Кметът на Абланица и махала „Магерово” Гълъбин Мечкарски посочи, че според кмета на Велинград сумата, необходима за пътя, не е посилна за общината. Според Мечкарски са нужни около 15-20 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България