Жители на квартал в Търново събират подписка срещу домашните кучета

Жителите на квартал „Колю Фичето” във Велико Търново скочиха срещу извеждането на домашни любимци в местния парк.

unnamed-2

„Мястото за отдих гъмжи от кучета. От ранна сутрин до късно вечер целият жилищен комплекс ехти от кучешки лай. Често се стига до бой между животните.Някои от четириногите са огромни и стопаните им ги пускат свободни и без намордници. Кучетата плашат децата и възрастните хора, които излизат в парка. Има хора, които са от други краища на града и с колите си докарват домашните псета, за да ги разхождат в парка. Затова и той стана известен като „кучешкия парк”. Никой не упражнява контрол върху тази дейност”, гневят се живущи в блоковете около китния парк.

Възмутените търновци събират подписка, която възнамеряват да внесат в края на ноември в общинската администрация. Негодуващите настояват да се вземат незабавни мерки и да се наложат ограничения на местата за разходки на домашни любимци.

unnamed-1

От кметството пък уведомиха, че има приета и действа специална наредба, която предвижда и сериозни санкции за стопани на кучета, които си позволяват да ги разхождат на нерегламентирани за целта места. Глобите са до 500 лева.

„Непрекъснато се правят проверки по парковете за подобни нарушения от служители на общината и на полицията”, увериха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони