Жълт код за силен вятър над цяла Източна България днес

Снимка: Архив

Днес над цялата източна половина на страната е обявен жълт предупредителен код за опасно силен вятър, а по Черноморското крайбрежие - за силно вълнение. Средната скорост на вятъра ще е 14-17 м/сек. с пориви до 20 м/сек.

Преди обяд на много места в Северна България и планинските райони ще превалява сняг. По обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Над страната ще продължи да нахлува студен въздух.

Към 14 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но ще продължат да се понижават.

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг. Ще бъде ветровито, със силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 11°.

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 3-5°, вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 8-9°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България