Доналд Тръмп определи срещата си с Ким Чен-ун като много добра

Пътят да стигнем до тук не беше лесен, заяви лидерът на КНДР

Завърши срещата на четири очи в Сингапур между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха световните агенции. Тя е продължила около 48 минути, според Белия дом, цитиран от ТАСС.

Тръмп определи срещата като "много, много добра" и заяви, че има "отлични отношения" с Ким. "Ще решим голям проблем, голяма дилема", прогнозира президентът на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес.

Тръмп изрази надежда, че срещата му с Ким ще помогне за уреждане на проблеми от миналото, предаде ТАСС.

Северна Корея и САЩ преминаха много препятствия в сложната си история, за да проведат своята среща в Сингапур, заяви лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, цитиран от АФП.

„Пътят да стигнем до тук не беше лесен“, заяви Ким, докато седеше на маса с Тръмп. „Старите предразсъдъци и практики действаха като препятствия в нашия път напред, но ние преодоляхме всички тях и сме тук днес“.

Лидерът на Северна Корея не е дал отговор на въпроса на журналист за възможността за ядрено разоръжаване на страната, предават кореспонденти на Белия дом, цитирани от РИА Новости.

След разговора „лице в лице“ между Тръмп и Ким, двамата лидери излязоха на терасата на втория етаж на хотел „Капела“, откъдето поздравиха представителите на медиите.

„Ким бе попитан три пъти дали ще се откаже от ядрените ракети, но той не отговори“, предава един от американските кореспонденти.

 

 

Коментари

Задължително поле