Задържани са двама мъже за кражба на автомобили в София

Снимка: Архив

Служители на столичния сектор „Престъпления, свързани с МПС“ задържаха двама автокрадци, съобщиха от пресслужбата на МВР.

На 21 февруари около 18 часа, в хода на спецоперация по противодействие на престъпленията свързани с МПС, служители от едноименния сектор при СДВР забелязали движещ се по бул. „Ломско шосе“ лек автомобил “Ситроен ДС4“. Колата била със счупен прозорец на шофьорската врата. При направената справка станало ясно, че е с подменени регистрационни табели, като са поставени номера от товарен автомобил.

Установено било, че на 17 февруари автомобилът е обявен от собственика за противозаконно отнет от ул. „Боряна“. Полицейските служители последвали „Ситроен“-а и придружаващо го „БМВ“ до врачанското село Паволче. Там при опит да бъде укрит противозаконно отнетия „Ситроен“, в специално пригоден за целта гараж, са задържани и двамата автокрадци - Г. Г. /36 г./, от София, с прякор „Жмудата“, активен криминален контингент по линия противозаконните отнемания на МПС и Р. Х. /43 г./, използван да шофира съпровождащия автомобил.

При последвалите процесуално-следствени действия в гаража полицаите намерили и иззели множество вещи, съотносими към престъпната им дейност, в това число мобилни телефони, СИМ-карти, два комплекта регистрационни табели, множество автоключове за различни марки автомобили, и техническо средство тип „тапа“. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура Г. Г. и Р. Х. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.346 т НК и са им наложени постоянни мерки „задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле