Задържаха контрабандни дрехи и парфюми на Дунав мост при Русе

Снимки: Агенция "Митници"

Над 2500 контрабандни текстилни изделия и близо 350 контрабандни парфюма и тоалетни води задържаха митнически и гранични служители при проверка на автобус с турска регистрация на 24.10.2019 г. При съвместна проверка на митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и гранични служители РДГП – Русе в района на Русе и Дунав мост е спрян за проверка автобус, пътуващ от Турция към Румъния и Западна Европа. Автобусът е отделен за щателна проверка, при която е установено, че в него се превозват над 2500 текстилни изделия и близо 350 парфюма и тоалетни води. Установено е, че те са собственост на четирима от пътниците, съобщават от Агенция "Митници".

За по-голямата част от дрехите – 2495 броя панталони от кожа и текстил, дънки, рокли, поли, якета и други, с обща стойност близо 52 000 лева, е установено, че са собственост на турски гражданин. Срещу него е образувано дознание по описа на ГД МРР за престъпление по чл. 242, ал.1, б.”Д” от НК, като нарушителят признава вината си и сключва споразумение с Окръжна прокуратура Русе за 2 години условна присъда с 4 години изпитателен срок и 10 000 лева глоба, одобрено от Окръжен съд Русе.

В същия автобус митническите и гранични служители установяват, че и други трима пътници пренасят контрабандни стоки в по-малки количества – общо 349 парфюма и тоалетни води от множество марки, както и 54 спортни комплекта. По трите случая се съставени актове за административни нарушения.

Коментари

Задължително поле