Задържаха под стража изпечен рецидивист, пребил до смърт свой съселянин

Стоян Димитров се призна за виновен

38-годишен изпечен рецидивист бе задържан под стража от Варненския окръжен съд, след като прокуратурата го обвини в умишлено убийство , извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

На 1 март привечер в центъра на белославското с. Езерово Стоян Димитров смлял от бой своя съселянин бай Ахмед. 54-годишният рибар и Стоян враждували от половин година. Срещата им пред местната закусвалня прераснала в скандал, който завършил със зверски побой. Пред очите на неколцина жители на Езерово Стоян повалил опонента си, засипал го с юмруци и ритници, а после избягал. Хората повикали линейка, но медиците установили, че Ахмед е издъхнал. Убиецът му опитал да се укрие, но часове по-късно бил открит от органите на реда и арестуван.

Той е многократно осъждан. Последната му присъда за блудство и изнасилване била произнесена през 2008 г., а през 2013 г. Стоян бил условно предсрочно освободен от затвора за добро поведение.

"Не беше умишлено. Признавам се за виновен и съжалявам", каза пред съда обвиняемият. Служебната му адвокатка опита да го защити с мотива, че е действал в състояние на афект. Заради тежкото престъпление, предвиждащо минимум 15 г. затвор, дългото му съдебно досие и опасността да се укрие и да извърши ново престъпление магистратите оставиха Стоян Димитров зад решетките. Той може да обжалва мярката си пред Апелативния съд.

Коментари

Задължително поле