Задържаха Таратора и Шиндлера непосредствено след кражба на „Мерцедес“

На 15 февруари, около 9 часа при провеждане на полицейска операция на територията на столицата от служители от сектор „Престъпления свързани с МПС“- СДВР, в Девето РУ бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Мерцедес“.

Информацията гласяла, че колата е открадната с работещ двигател от района на бул. „Сливница“. В хода на операцията противозаконно отнетата кола била засечена от служителите на СДВР да се движи по бул. „Сливница“ посока Околовръстен път, заедно с ескортиращ я автомобил „Фолксваген Голф“, съобщиха от МВР.

След кратко преследване полицаите задържали двете коли и намиращи се в тях трима мъже при опит да укрият крадената кола в района на Перник. Установена била самоличността на тримата- Л.А/37г./, известен с прякор „Таратора“ , А.Я./41г./, с прякор „Шиндлера“, криминално проявени, от София, и Н.Г./35г./ - от пернишкото село Лобуш.

След извършените процесуално- следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. Л.А. и А.Я са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.346 от НК и са им наложени мерки „задържане под стража“. Н.Г. е разпитан като свидетел и освободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България