Задържаха трима сводници в Плевенско

МВР задържа трима мъже за склоняване към проституция на територията на плевенска област, съобщават от вътрешното министерство.

Специализираната операция по линия "Проституция и трафик на хора" във връзка с установяване и профилактиране на лица, съпричастни към престъпления по смисъла на чл. 155 и чл. 159 „а“ от НК е проведена вчера.

В хода на разследването, под прякото ръководство на районен прокурор, са извършени в максимално кратък срок множество оперативни действия, в резултат на които е установена съпричастността на трима към тежкото криминално престъпление. Извършени са обиски и претърсвания на два адреса в село Милковица. В едната къща са установени 37-годишен местен жител и жената, с която живее на съпружески начала – 22-годишна от село Бръшляница. От там са иззети два мобилни телефона и таблет. 37-годишният е задържан за 24 часа за престъпление по чл. 159 „а“ от НК. 22-годишната жена е с полицейска мярка за 24 часа за престъпление по чл. 159, ал.2 от НК – за разпространение на порнографски материали.

На другия адрес в село Милковица бил установен 17-годишен. От жилището му са иззети мобилен телефон и таблет. Непълнолетният е задържан с полицейска мярка за 24 часа за престъпление по чл. 159, ал. 2 от НК. Назначени са технически експертизи. Установено е, че задържаните за периода от неустановена дата до март на 2016 година са склонявали жени от Плевен, включително и непълнолетни, да проституират, като им осигурявали помещения. Данните сочат, че жените са им предоставяли част от заработените пари за сексуалните услуги и са заплащали за ползваните помещения. Извършителите от село Милковица са публикували обяви за сексуалните услуги в интернет.

Днес с прокурорско постановление мярката за неотклонение на 37-годишния е удължена на 72 часа. Полицейските действия са проведени под прякото ръководство и надзора на наблюдаващ прокурор при Районната прокуратура в Плевен. Действията по разследването продължават.

Коментари

Задължително поле