Задържаха 30 кг контрабандна прахообразна субстанция за производство на сексуални стимуланти в Бургас

30 кг контрабандна прахообразна субстанция за производство на сексуални стимуланти откриха митнически служители  от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас.

Лекарственото вещество е открито в луксозен куфар, поставен в контейнер с търговски стоки от Китай, съобщават от Агенция "Митници". Контейнерът е пристигнал с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център". При пристигането на кораба, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка.

По време на проверката е установено, че сред множеството кашони с групажна стока се намира куфар, пълен с 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество.

Извършена е лабораторна експертиза и получените резултати  показват, че веществото е силденафил цитрат монохидрат - силен сексуален стимулант за мъжка потентност, който се използва за производството на лекарствени продукти с такова предназначение. Контрабандната субстанция  е иззета.

Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв. От такова количество фармацевтична субстанция обаче могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле