Законотворчество в сезона на ракиите

“Специална резерва” на етикета на ракията, само ако смесените сортове са отлежали поне 10 години в дъбови бъчви.

Дойде сезонът на ракиите. И законодателите се вдъхновиха. И написаха, че по закон ракията трябва да престои 6 месеца в дървено буре , преди да се сервира.

Другото било забранено.

Забранено е, ама не е отменено. Тепърва щели да пишат наредба кой и как ще проверява къде е седяло джибрето – дали в цистерна с дървени стърготини или в буренце, нашарено като картинка.

Тая наредба скоро няма да стане. По последната й точка ще е най-дълъг дебатът. Това е  точката, която трябва да се напише така, че някак си незабелязано селските казанджии да ги скъсат от проверки всякакви, докато градските фабриканти минават между капките.

Коментари

Задължително поле