5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Замърсяване с мазут по Южното Черноморие

Спешна проверка след сигнали за замърсяване с мазут на южния плаж в Несебър и централния в Равда направи екип на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/-Бургас, Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Морска администрация -Бургас. Това съобщиха от РИОСВ.

Обходена е цялата плажна ивица и е установено наличие на малки топчета от втвърден мазут, на места примесен с водорасли. Според очевидци топчетата са започвали да се появяват на пясъка след 15.00 часа вчера.

Морската вода е видимо чиста. От лабораторията са взети водни проби, които ще бъдат анализирани по показател нефтопродукти. За резултатите ще бъде уведомена Регионална здравна инспекция в Бургас.

На концесионерите на плажовете е дадено предписание за незабавно почистване на плажната ивица, което да продължи до пълното отстраняване на замърсяването.

В тази връзка Асоциацията на концесионерите на морски плажове разпространи отворено писмо, в което се подчертава, че организацията е сезирала всички компетентни органи за замърсяването. Засегнати са плажните ивици по Южното Черноморие от Несебър до Созопол.

Подобен проблем е нямало от години, се казва още в писмото. Концесионерите и наемателите са готови да инвестират допълнителни средства. Те са обезпокоени от продължаващото изхвърляне на мазут в морето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.