Нено Димов: Темата за имотите на част от управляващите ми изглежда като начална предизборна кампания

Хвърлиха граната в посолството на Русия в Атина

Русия никога няма да признае Голанските възвишения за част от Израел

Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги” в А1: А1 ще бъде пионер в развитието на 5G технологията

Започва набирането на оферти за продажбата на имот на семейство Баневи

Временно ще бъдат затруднени дейностите по регистрация в „Пътна полиция” поради обновяване на софтуерен компонент

Николай Цонков: Висшите учебни заведения са сложни организации, които работят по определен ред и правила

Отбелязваме Световния ден на водата

Индонезийската Garuda отменя поръчката за 49 самолета Боинг 737

Най-малко 47 са жертвите от взрива в завод в Източeн Китай

Франция отхвърли искането на Тръмп за членство на Бразилия в НАТО

ЕС е съгласен на отлагане на Брекзит, ако сделката на Мей бъде одобрена от депутатите

Лъвски скок или „план Б“ за България

Кола се вразя в тълпа хора в Китай и уби 6 души Шофьорът е застрелян от полицията

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Велико Търново“

Зам.-министърът Малина Крумова: ВиК реформата е остоянно усилие за предоставянето на качествена услуга на социално поносима цена

Малина Крумова

„ВиК реформата е постоянно усилие и не може да се постигне с еднократни усилия и действия. Нашата основна задача е ВиК услугата да отговаря на националните и европейски изисквания“, това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумува по време на Седмата национална конференция „Оперативна програма „Околна среда“ и Програмата за развитие на селските райони в периода 2014-2020″, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Имаме огромен актив, строен през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Почти 90 хил. километра ВиК мрежа, над 6 хил. водоизточника, близо 70 пречиствателни станции за питейни води и т.н. И макар водоснабдяването да обхваща 98% от населението, мрежата е изключително остаряла и амортизирана, често аварира, с изключително големи загуби, което влошава качеството на услугата“, обясни Крумова като подчертава, че това е огромен инфраструктурен ресурс, който се нуждае от постоянна подръжка.

Заместник-министърът припомни, че ангажиментите, които страна ни е поела по отношение изпълнението на евро директивата за градски отпадъчни води, в по-голямата си част, за съжаление, не са изпълнени към настоящия момент нито по отношение на агломерациите над 10 хил. е.ж. и още по-малко за агломерации в малки населени места между 2 и 10 хил. е.ж. Също така, Крумова подчерта, че основната цел на реформата на ВиК е устойчиво и активно развитие на инфраструктурата, така че ВиК секторът да се самоиздържа при социално поносима цена за потребителите.

„Ключов момент в проекта на стратегия за финансиране на ВиК отрасъла е и придвижването на т. нар. социални водни помощи“, добавя още Крумова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.