Без свито работно време на транспорта в София

Снимка: Пламен Стоименов
Пред входа на базара се вият дълги опашки от мераклии да стигнат до дървените къщички.

Няма да има празнични къщички пред НДК

Коледният базар до 20 часа, заради неспазване на мерките

Продължава засиленият контрол от общинска полиция

Работното време на градския транспорт няма да бъде намалявано, а превозните средства ще се движат по зимните разписания. Това реши Софийският оперативен щаб. Преди дни от Центъра за градска мобилност предложиха времето на транспорта да се ограничи до 22 часа, както беше през пролетта, заради въвеждането на новите мерки срещу COVID-19.

На заседанието стана ясно, че продължава и засиленият контрол от страна на столичната полиция и ЦГМ за спазване на мерките, като носене на маски в превозните средства и станциите на метрото.

Поради констатирани нарушения, свързани с неспазването на мерките като консумация на място и неспазване на дистанция бе взето решение работното време на Коледния пазар да се намали до 20 часа. От няколко дни на входа на базара се вият дълги опашки от мераклии да стигнат до дървените къщички.

Софийският оперативен щаб разгледа и искания за провеждане на други събития на открито. Провеждането им се допуска само при гарантирано отстояние между щандове и ще се разрешава само продажбата на пакетирани хранителни стоки. Засилените проверки на търговските обекти ще продължат.

Коледното градче пред НДК бе отложено заради превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус в столицата, съобщиха от Столична община.

Коледното градче край Националния дворец на културата трябваше да стартира на 4 декември и да продължи до 31 декември.

Коментари

Задължително поле